Kwetsbaarheidsscan ICT

Wenst u de technische beveiliging van uw ICT-omgeving eens te laten testen door een ethische hacker om zo een overzicht te krijgen van uw grootste ICT-beveiligingsrisico's en advies te krijgen m.b.t. quick wins?
Bij een kwetsbaarheidsscan (of "vulnerability assessment") onderwerpen we uw kritische ICT-applicaties aan een aantal geautomatiseerde tests. Deze testen hebben tot doel om bestaande ICT-beveiligingsproblemen m.b.t. deze applicaties bloot te leggen.

Voor wie?

Voor KMO's (zowel met als zonder productieomgeving) zorgt deze scan dat ICT-(beveiligings)risico's voor uw kritische ICT-applicaties in kaart gebracht worden en geeft deze scan ook richting aan hoe uw organisatie haar informatiebeveiliging kan verbeteren.

U krijgt als onderneming een antwoord op volgende vragen:

  • Kan uw ICT-omgeving / uw belangrijkste ICT systemen de meest voorkomende aanvallen van buitenaf weerstaan?
  • Bent u ook blootgesteld aan typische kwetsbaarheden van ICT-systemen?

Ook als uw ICT-omgeving (lokaal of in de cloud) beheerd wordt door een externe ICT-provider, kan het waardevol zijn om de maturiteit/kwetsbaarheid van uw ICT-omgeving te analyseren (door een onafhankelijke derde partij). Indien vereist, behoort ook een leveranciersaudit tot de mogelijkheden.

Deliverables

Bij de kwetsbaarheidsscan maken we voornamelijk gebruik van geautomatiseerde tools. Dit zorgt ervoor dat we snel en efficiĆ«nt te werk kunnen gaan. Door hier de technische kennis van onze testers (lees: ethische hackers) aan toe te voegen, kunnen wij u een begrijpelijk rapport aanbieden waarmee u onmiddellijk aan de slag kan om de beveiliging van uw ICT-omgeving of kritische ICT applicaties te verbeteren.

KMO-portefeuille

Kan een KMO gebruik maken van de KMO portefeuille voor deze dienstverlening?
Ja, clipeum is een geregistreerd dienstverlener voor de KMO-portefeuille, zowel voor opleiding als voor advies.