Over clipeum

clipeum is een ervaren dienstverlener op het vlak van gegevensbescherming en informatiebeveiliging. Wij ondersteunen zowel kleine en middelgrote ondernemingen (KMO’s) als grotere ondernemingen, telkens op maat van en in samenwerking met de klant.

clipeum expertise omvat (niet-limitatief):

 • Grondige kennis op het vlak van Europese / lokale privacy en informatiebeveiliging gerelateerde wetgevingen (AVG of GDPR & E-privacy wetgeving) en richtlijnen (vb. NIS richtlijn);
 • Grondige kennis op het vlak van privacy- en informatiebeveiligingsraamwerken;
 • Uitgebreide ervaring met het begeleiden van ISO27001-certificeringstrajecten;
 • Uitgebreide ervaring met privacy- en informatiebeveiliging scans/risicobeoordelingen;
 • Uitgebreide expertise inzake ITGC- en informatiebeveiligingsaudits.

clipeum is erkend dienstverlener voor de Vlaamse KMO portefeuille een erkend dienstverlener voor de Vlaamse KMO portefeuille, wat KMO’s de opportuniteit biedt om voor bepaalde diensten gebruik te maken van subsidiëring via de KMO portefeuille:

 1. Privacy en informatiebeveiligingsdiensten die in aanmerking komen voor ondersteuning via de KMO portefeuille:
 2. Uitvoeren van analyses zoals (niet limitatief) maturiteitsanalyses, risico-analyses of -scans, penetratietesten, etc.
 3. Verlenen van een concreet advies
 4. Opmaken van een implementatieplan, alsook de begeleiding/coaching tijdens de implementatiefase
 5. Verzorgen van bewustmakingssessies / workshops ter toelichting van de geformuleerde adviezen

Privacy en informatiebeveiligingsdiensten die niet in aanmerking komen voor ondersteuning via de KMO portefeuille:

 1. Opnemen van de project management rol bij privacy/informatie-beveiligingsgerelateerde projecten
 2. Effectief uitwerken van het opgestelde implementatieplan (vb. uitschrijven van procedures / policies, systeemconfiguratie, etc.)
 3. Verlenen van advies m.b.t. wettelijk verplichte diensten

Meer informatie hieromtrent kan je terugvinden op https://www.vlaio.be/nl/subsidies-financiering/kmo-portefeuille/voorwaar...

Hoeveel subsidie uw onderneming krijgt, is afhankelijk van de grootte van uw onderneming:

 1. Kleine ondernemingen krijgen 30% subsidie tot een maximum van € 7.500 op jaarbasis.
 2. Middelgrote ondernemingen krijgen 20% subsidie, eveneens tot een maximum van € 7.500 op jaarbasis.

Door de toegenomen digitalisering van de economie en de samenleving lopen Vlaamse bedrijven meer dan ooit het risico om gehackt te worden. Investeren in cybersecurity is daarom een must. De Vlaamse Regering wil bedrijven hierin zo goed mogelijk ondersteunen. Daarom kunnen ondernemingen die investeren in cybersecurity genieten van een verhoogd percentage binnen de kmo-portefeuille: elke steunaanvraag die na 13 september 2021 ingediend wordt voor een advies of opleiding met betrekking tot het thema cybersecurity krijgt een verhoogd steunpercentage van 45% voor kleine ondernemingen en van 35% voor middelgrote ondernemingen. Het maximale subsidiebedrag blijft wel voor alle diensten hetzelfde: € 7.500 per jaar.

De aanvraagprocedure voor de kmo-portefeuille gebeurt volledig digitaal. Als je voor de eerste keer een subsidieaanvraag wil doen, moet je je onderneming eerst registreren: https://www.vlaio.be/nl/subsidies-financiering/kmo-portefeuille/subsidie...

Elke subsidieaanvraag gebeurt online via de link https://authenticatie.vlaanderen.be/stb/html/ssologin nadat je een overeenkomst voor advies hebt afgesloten met je dienstverlener of een persoon die werkt binnen je onderneming hebt ingeschreven voor een opleiding. Elke subsidieaanvraag moet ten laatste 14 dagen na de startdatum van de prestaties zijn ingediend.

 

Wilt u informatiebeveiliging de nodige prioriteit geven binnen uw bedrijf? Wilt u uw bedrijf ook wapenen tegen de risico’s van het digitale tijdperk zoals datalekken en zonder de noodzaak voor een ISO 27001 certificering? Dan komen we graag eens langs. Contacteer ons vrijblijvend door een e-mail te sturen naar frederik.vervoort@clipeum.be of bel ons op +32 473 91 05 80 voor meer informatie.

Waarom clipeum

Praktijkgericht en waar voor uw geld

We raken zo nauw mogelijk betrokken bij uw bedrijf, en we mikken altijd op de beste return on investment.