Het team

Frederik Vervoort
Frederik Vervoort

Frederik is Partner bij clipeum en heeft meer dan 17 jaar beroepservaring in uiteenlopende audit en compliance functies. In 2001 startte Frederik zijn carrière bij PwC, waar hij een uitgebreide ervaring opbouwde in externe audit, interne controle en SOX. Nadien voerde Frederik als interim manager verschillende opdrachten uit in grote en middelgrote bedrijven in verschillende domeinen: Interne Audit & risicobeheer, compliance, SOX, business process management, ERP transities.

Sinds februari 2016 is Frederik mede-bestuurder van horsum en richtte in 2018 clipeum op. Sinds 2016 focust Frederik vooral op adviesverlening op het vlak van informatiebeveiliging, gegevensbescherming en interne audit.

Frederik is master in de Toegepaste Economische Wetenschappen (2000 - Universiteit van Antwerpen). In 2017 rondde hij zowel zijn opleiding als “Data Protection Officer” (Data Protection Institute, Mechelen) en “Lead Auditor ISO27001” (PECB) af. Dit jaar behaalde hij reeds de certificatie voor "Agile&Scrum" (projectManagement.be) en plant hij eveneens zijn “CISA” (Certified Information System Auditor) certificering te behalen.

 

Stijn Crevits
Stijn Crevits

Stijn Crevits is Senior Consultant bij clipeum. Hij helpt bij de succesvolle uitvoering van adviesopdrachten op vlak van cybersecurity met een focus op het testen van technische beveiligingsmaatregelen onder de vorm van ethische hacking.

Stijn heeft een Bachelor in Toegepaste Informatica – Computer & Cyber Crime Professional (Howest, 2014). Hij is ook houder van verschillende cybersecurity gerelateerde certificaten, waaronder deze als “Certified Ethical Hacker (CEH)” en “EC-Council Certified Security Analyst certificates (ECSA)”. Hij startte zijn professionele carrière in september 2014 bij PwC waar hij bijna 4 jaar als cybersecurity consultant en IT security engineer werkzaam was. In juni 2018 maakte hij de overstap naar Vandelanotte Security & Privacy dat vanaf oktober 2019 onder de naam clipeum verder ging.

Kurt Callewaert
Kurt Callewaert

Kurt Callewaert opereert bij clipeum als onafhankelijk expert.

Kurt, Master in de Wiskunde, is lector & onderzoekcoördinator Toegepaste informatica en verantwoordelijk voor het luik Computer & Cyber Crime Professional bij HOWEST in Brugge. Binnen HOWEST doen Kurt en zijn team onderzoek in de domeinen “blockchain”, cybersecurity (inclusief industriële security), gegevensbescherming, “Robotic Process Automation” (RPA) en “Artificial Intelligence” (AI).

Kurt is projectleider voor verschillende onderzoeken, waaronder het VLAIO Proeftuin-project ‘Innovatieve cyberbeveiligingen in Industrie 4.0’. Kurt is voorzitter van de NIS Focus Group in België met als hoofdtaak de nieuwe Europese Cybersecurity wetgeving NIS om te zetten in concrete maatregelen voor de bedrijven.

Kurt is lid van de Cyber Security Coalition vzw en stichtend lid van de Beltug Blockchain Task Force en IoTbe vzw. Hij is ook lid van de ISO TC307 Blockchain & DLT normalisatie-commissie en een veelgevraagd spreker op seminaries voor C-level rond de topics cybersecurity en blockchain technologie.

Evelien Callewaert
Evelien Callewaert

Evelien is juriste en treedt op als experte in gegevensbescherming & informatie-beveiliging bij clipeum en Vandelanotte.

Sinds oktober 2017 begeleidt Evelien ondernemingen bij het nastreven van GDPR-compliancy. Daarnaast is zij bij diverse ondernemingen aangesteld als functionaris voor gegevensbescherming (DPO).

Evelien behaalde haar Master in de Rechten aan de KU Leuven in 2014. Zij startte haar professionele carrière in de advocatuur en maakte in 2017 de overstap naar het bedrijfsleven waar zij Vandelanotte Security & Privacy vervoegde. In 2018 behaalde Evelien een postgraduaat “Data Protection Officer” aan HOWEST. 

An-Sofie Cornil
An-Sofie Cornil

An-Sofie is de Office & Reporting Manager van clipeum. Ze ondersteunt de consultants en leidt de administratie in goede banen.

An-Sofie is master in de Handelswetenschappen (2000 - EHSAL/KU Leuven). Voorheen werkte ze meer dan 10 jaar als Management Assistant bij S&V Management Consultants en PwC.

Jolien Vromant
Jolien Vromant

Jolien is Senior Consultant bij clipeum. Sinds mei 2018 helpt Jolien bij de succesvolle uitvoering van verschillende adviesopdrachten op het vlak van gegevensbescherming, interne audits & risicobeheer en digitale transformatie.

Jolien behaalde een master in de Toegepaste Economische Wetenschappen (2013 – Katholieke Universiteit Leuven). Ze startte haar professionele carrière bij EY, waar ze 5 jaar relevante ervaring opdeed als externe auditor. Jolien plant haar “Certified Internal Auditor” certificering te behalen in 2019.

Daphne Dockers
Daphne Dockers

Daphne ondersteunt clipeum als Senior Consultant. Ze helpt bij de succesvolle uitvoering van verschillende adviesopdrachten op vlak van gegevensbescherming en digitale transformatie.

Daphne behaalde haar Master Handelsingenieur met specialisatie in Finance aan de UGent in 2015. Als afgestudeerde ging ze aan de slag bij EY als Junior Auditor, om vervolgens als consultant horsum/clipeum te vervoegen.

Waarom clipeum?

Een praktische aanpak op maat

clipeum gaat praktisch en pragmatisch te werk en houdt beide voeten op de grond. Voor iedere uitdaging wordt een aanpak op maat voorgesteld.

Waar voor uw geld

clipeum levert professioneel advies tegen competitieve prijzen.