Nieuws

Maak kennis met clipeum

De afhankelijkheid van data en systemen binnen de bedrijfswereld stijgt met de dag. Elk bedrijf dient daarom bewust om te gaan met de uitdagingen en risico’s van het digitale tijdperk en de strijd tegen cyberbedreigingen. Om een antwoord te kunnen bieden op de alsmaar stijgende vraag naar privacy- en informatiebeveiligingsdiensten besliste horsum om het zusterbedrijf clipeum op te richten.

Cyber- en privacy risico’s blijven toenemen door de sterke digitalisering. Weet u wat de risico’s zijn voor uw onderneming en hoe die kunnen ingedijkt worden? Bent u op de hoogte van de wetgeving waaraan u dient te voldoen? clipeum helpt u alles gestructureerd in kaart te brengen en een doelgericht actieplan op te stellen. Ook wanneer u hierbij een formeel informatiebeveiligings-raamwerk wenst te hanteren (ISO 27001, COBIT, NIST, CIS, ITIL, etc.).

Misschien lijkt dit alles een ‘ver-van-mijn-bed’ show of denkt u dat hackers niet geïnteresseerd zijn in uw bedrijfsdata. Besef dan dat informatiebeveiligingsrisico’s ruimer moeten gezien worden dan enkel de impact van externe criminele activiteiten. Een ontslagen medewerker die uit rancune data verwijdert, een collega die uit onachtzaamheid gevoelige prijsinformatie deelt met de buitenwereld, een HR-medewerker die gevoelige payroll data op de trein verloren is.... zijn allemaal voorbeelden van hoe ook vele risico’s een interne oorzaak hebben. Het is daarom van groot belang om bewustzijn rond informatiebeveiliging te creëren bij uw werknemers. Ook hierin kan clipeum u bijstaan met trainingen en gerichte “social engineering” oefeningen.

clipeum heeft een uitgebreide kennis en ervaring in huis om u te begeleiden bij diverse privacy- en informatiebeveiligingsvragen op organisatorisch, technisch en juridisch vlak. Zo weet u zeker dat u altijd correct wordt geïnformeerd en begeleid.

Als zusterbedrijf van horsum, streeft clipeum dezelfde filosofie na. We bieden geen ‘off-the-shelf’ aanpak of ‘check-the-box’ oplossingen. Wel werken we een pragmatische aanpak uit, op maat van uw onderneming, of dit nu een kleine, familiale zaak, KMO of grote internationale onderneming is.

Heeft u schrik dat de kosten hiervoor uit de pan zullen swingen? clipeum is een geregistreerd dienstverlener voor de Vlaamse KMO-Portefeuille, waardoor u als KMO zichzelf met een relatief kleine investering gemoedsrust kan schenken.

Frederik Vervoort

28 mei 2019

share: