Nieuws

clipeum werft aan ... IT Risk & Governance consultant

news item photo

Over clipeum

clipeum helpt bedrijven - groot én klein - door hen professioneel advies te geven op het vlak van privacy en informatiebeveiliging. Bij ons werk je vanaf dag één rechtstreeks samen met onze klanten, bouw je mee aan het clipeum-verhaal en accelereert jouw persoonlijke ontwikkeling.


Om ons groeiend en ondernemend team uit te bouwen zijn we op zoek naar een IT Risk & Governance consultant met focus op information security en privacy die haar/zijn professionele horizon wil verruimen.

Jouw job

Als consultant maak je deel uit van een ervaren team om onze klanten professioneel advies te geven op vlak van (ICT) risicobeheer, privacy, gegevensbeveiliging en IT-governance.

Je ondersteunt onze klanten bij:

 • De uitvoering van privacy en/of informatiebeveiligingsscans en het voorstellen van pragmatische risicomitigerende maatregelen.
 • De uitvoering van privacy en ICT (beveiligings-)audits op bedrijfsprocessen en IT-applicaties (ERP & operationele applicaties).
 • De implementatie van privacy- en informatiebeveiligingsmanagementsystemen of het verbeteren van de bestaande managementsystemen (zoals ISO27001, NIST, ISO27701, enz.).
 • De implementatie van geldende regelgevingen op het vlak van privacy (vb. Algemene Verordening Gegevensbescherming) en informatiebeveiliging (bv. NIS-wetgeving, etc.).
 • Het verbeteren van de bestaande interne controle omgeving, inclusief het opzetten van ICT-sleutelcontroles.
 • Het opzetten van training & bewustmakingsinitiatieven m.b.t. privacy en informatiebeveiliging.​

Je wordt ook ingeschakeld bij verschillende interne initiatieven om de groei van clipeum te ondersteunen.

Jouw professionele sterktes en interesses

 • Je hebt een verregaand inzicht in verschillende bedrijfsprocessen en hoe de IT-organisatie deze processen ondersteunt.
 • Je hebt oog voor de risico’s die de goede werking van deze processen en IT-organisatie kunnen bedreigen.
 • Je doorziet de complexe interactie tussen proces, IT-applicatie en gebruiker, en je bent in staat gerichte verbeteringen aan te brengen.
 • Je identificeert de potentiële business impact van privacy en IT (beveiligings-)risico’s en kan deze op een bevattelijke manier overbrengen naar business process owners en IT-management.

Jouw opleiding, ervaring en competenties

 • Je hebt een aantal jaren ervaring (2-5 jaar) als IT-auditor, IT-risico consultant of als privacy en informatiebeveiliging consultant (of gelijkwaardig).
 • Je hebt een master Handelsingenieur, Toegepaste Economische Wetenschappen, Toegepaste informatica of gelijkwaardig. Een bijkomende certificering als DPO, CIPP/E, ISO27001 lead auditor/implementator, CISA, etc. is een bijkomende troef.
 • Je hebt een goede professionele kennis van het Nederlands en het Engels, zowel geschreven als gesproken. Geschreven en gesproken kennis van het Frans is een bijkomende troef.
 • Je bent op de hoogte van wettelijke verplichtingen rond privacy en/of informatiebeveiliging en hebt ervaring in het implementeren en/of auditeren van de nodige managementsystemen en controles om deze verplichtingen op een pragmatische manier in de praktijk te implementeren.
 • Je bent vertrouwd met de basisprincipes van:
  • Gebruikers- en toegangsbeheer
  • IT-governance raamwerken (bv. COBIT, ITIL, NIST, etc.) en/of Privacy raamwerken (bv. NOREA)
  • Professionele standaarden/wetgevingen voor informatiebeveiliging (bv. ISO27001, bv. NIS wetgeving) en/of voor privacy (bv. Algemene Verordening Gegevensbescherming of GDPR wetgeving, bv. ISO27701)
  • Risicobeheer
 • Je bent leergierig en hebt een kritische, analytische geest.
 • Je hebt uitstekende organisatorische vaardigheden en een groot verantwoordelijkheids-gevoel.
 • Je bent flexibel in veranderende omstandigheden en voldoende stressbestendig om snel te schakelen tussen verschillende projecten met veranderende prioriteiten en deadlines.
 • Je bezit over sterke communicatieve vaardigheden.

Bezit je een eerste ervaring in één van deze domeinen, maar ben je bereid om je hier verder in te verdiepen? Aarzel dan zeker niet om ons te contacteren.

Waarom kiezen voor clipeum

Wij bieden een gevarieerde job aan, bestaande uit projecten bij diverse type klanten (qua omvang, qua activiteit, ...), zowel binnen een lokale als internationale context.

We bieden jou een marktconforme verloning, bedrijfswagen en extra-legale voordelen, aangepast aan jouw ervaring en competenties, en garanderen tevens een goede work-life balance.

Je kan verder bouwen op de reeds opgedane ervaring, maar we hebben ook aandacht voor verdere bijscholing en opleiding. Daarnaast leer je elke dag ‘on the job’ door de grote variatie aan projecten en coaching door ervaren collega’s.

Nog meer argumenten nodig? Je komt terecht in een jong en enthousiast team met een grote honger naar kennis en uitdagingen. Je ondernemende ingesteldheid kan je niet alleen inzetten om onze klanten te ondersteunen, maar we bieden je ook de kans om door te groeien in een jonge en dynamische omgeving. We garanderen korte beslissingslijnen en directe impact.

Je zal voor het grootste deel van je tijd bij klanten werkzaam zijn en we bieden de flexibiliteit om ad hoc van thuis uit te werken. Op regelmatige basis verzamelen we met onze collega’s op ons hoofdkantoor (Dok Noord te Gent). Dok Noord is gemakkelijk bereikbaar met de auto maar ook met het openbaar vervoer. Het is een moderne en bruisende site met een supermarkt, fitness, eetgelegenheden, winkels, … binnen handbereik.

Solliciteren?

Mail jouw motivatiebrief en cv ter attentie van Frederik Vervoort (frederik.vervoort@clipeum.be). Sollicitatiegesprekken kunnen ook ‘s avonds of in het weekend doorgaan.

Vacaturedatum: 31 augsutsu 2021

share: